Lázár Segítő Szolgálat

Fenntartó: Tinnye-Piliscsabai Református Társegyházközség

Szolgálatvezető: Csoma Áronné Szép Mónika
Tel.: 06-30/866-0814
E-mail: lazar@reformatus.hu

Házi segítségnyújtás
Ellátási terület:
Piliscsaba, Tinnye

Alapítás éve: 2007

A „Lázár" Református Házi Segítségnyújtó Szolgálat a tinnyei és piliscsabai gyülekezetek összefogásával jött létre, felismerve azt az igényt, hogy időseink nemcsak a fizikai ellátást igénylik, hanem a lelki szükségleteikre való odafigyelés is igen fontos. A szolgálat működése során a krisztusi szeretet kerül előtérbe, és a gyülekezetek közösségi háttere nyújt az ellátottak számára erőt és örömet. Ez az a többlet, amit egyházi szociális szolgáltatóként nyújtani igyekszünk.

A szolgálat 2007. decemberében indult, és a tinnyei parókián kapott otthont, de az ellátás az idősek saját lakókörnyezetében történik. A szociális alapellátások közül, egyedül a házi segítségnyújtást biztosítjuk, az idősek mindennapi életvitelében segítünk szükségük és igényük szerint, ezenfelül alapvető ápolási feladatokat is ellátunk.

Fontos volt számunkra, hogy a gondozóink helyiek legyenek, az idősek ismerjék őket, bízzanak bennük, és mindenképpen gyülekezeti háttérrel rendelkezzenek. A gyülekezetek tagjai közül többen önkéntes munkával segítik működésünket.

A diakóniát alapvetően szolgálatnak, nem szolgáltatásnak tekintjük, ezért a rászorultak számára az ellátást ingyen biztosítjuk.